Digitális Korszakváltás – Lépéselőnyben diákokat mozgató trendekkel

A 2023-as év – a piaci kihívások ellenére – a belső fejlesztés és adaptáció időszaka volt a Job Force Iskolaszövetkezet számára. Már nem elég csak beszélnünk arról, hogy az új technológiák milyen mértékben fogják átformálni a munkaerőpiacot, hiszen egyértelműen látjuk, hogy teljesen új toborzási megoldásokat kell alkalmaznunk a diákok bevonzására. Az elmúlt év során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben is magas színvonalú szolgáltatásokat tudjunk nyújtani és az innováció útjára lépjünk.

Az online tér és a közösségi platformok a karrierépítés színterévé válnak

Az online térben történő kommunikáció megállíthatatlanul erősödik a diákok körében. Számukra ezek a platformok nemcsak információforrások, hanem emberi kapcsolataik fenntartásának is fontos eszközei. A social médiában való jelenlét mind a diákok karrierépítése-, mind az iskolaszövetkezet tagjainak toborzása szempontjából meghatározó tényezővé vált. Annak érdekében, hogy attraktív legyen a legjelenésünk ezeken a platformokon megújítottuk az arculatunkat és a weboldalunkat. A Job Force csapata is számottevő belső fejlesztéseken esett át, beleértve a mindennapi munkafolyamatokat és a belső képzéseket is, hiszen fel kell készülnünk ezekre az új trendekre a diákfoglalkoztatás tekintetében is.

A fiatal generáció integrálása a munkaerőpiacra a digitalizáció széleskörű megismerését és alkalmazását követeli meg, amely nem csak kihívásokat, hanem új lehetőségeket is teremt számunkra. Ezekkel az új eszközökkel könnyebben és hatékonyabban szólíthatjuk meg a diákokat, és vonzóbbá tehetjük számukra a tanulmányaik mellett való munkavégzést, illetve interaktívabb betekintést nyújthatunk nekik az egyes diákoknak szóló álláslehetőségekbe, garantálva ezzel is a felhasználói élményt.

A diákok toborzását is megreformálja az AI

Az AI (mesterséges intelligencia) és az automatizáció szerepe is növekedni fog a munkaerőpiacon. Ez azt jelenti, hogy a diákoknak már a tanulmányaik során meg kell ismerkedniük ezekkel a technológiákkal, hogy a megfelelő tudással felvértezve kezdhessék meg pályafutásukat. A digitális készségek lényegében nélkülözhetetlenné válnak a jövő munkavállalói számára.

Iskolaszövetkezetként ez számunkra is egyértelműen a fókuszterület. Azon dolgozunk, hogy a digitalizációval járó előnyöket ne csak felismerjük, hanem stratégiailag is beépítsük a mindennapi munkafolyamatainkba. Az AI által kínált lehetőségeket felhasználva optimalizáljuk a toborzási módszereinket annak érdekében, hogy tagjaink már abban a pillanatban megkapják azt a felhasználói élményt, amely egyrészt megkülönböztet minket a versenytársainktól, másrészt már akkor felkelti a diákok figyelmét, amikor felbukkan egy Job Force-os álláshirdetés a feed-jükben.

Összegzésként mindenképp fontos kiemelnünk, hogy a 2024-es év kulcsfontosságú lesz a Job Force Iskolaszövetkezet életében, továbbra is egyedi megoldások alkalmazásával szeretnénk minőségi és magasszintű szolgáltatást kínálni a diákok és partnerek számára egyaránt. A digitális korszakváltásban való hitünk és elhivatottságunk, a folyamatos fejlesztések és tréningek mind mind hozzásegítenek minket majd ahhoz, hogy a Job Force a jövő munkaerőpiaci kihívásaira is felkészülten és proaktívan reagáljon.