Általános információk

JELENTKEZÉS

Megtetszett valamelyik diákállás? Szeretnél jelentkezni online? A kiválasztott álláshirdetés alatt egy rövid regisztrációs felület kitöltésével elküldheted iskolaszövetkezetünk számára a jelentkezésedet. A legjobb jelentkezőkkel kollégáink telefonon vagy e-mailben felveszik a kapcsolatot. Abban az esetben, ha Te is és partnercégünk is úgy gondolja, hogy szívesen dolgoznátok együtt, tagként belépsz iskolaszövetkezetünkbe.

Belépés az iskolaszövetkezetbe

A belépéshez és diákmunka vállalásához az alábbiakra lesz szükség:

  • Személyi igazolvány
  • Diákigazolvány (aktív nappali tagozatos jogviszony)
  • TAJ kártya
  • Adókártya (ha nincs, igényeld ingyen a hozzád legközelebbi NAV ügyfélszolgálaton)
  • Lakcímkártya
  • Jogviszony igazolás
  • Erkölcsi bizonyítvány (Igényeld ingyen a legközelebbi Kormányablakban)
  • Bankszámlaszám (Ha nincs saját, lehet rokoné, ismerősé is)

Az Iskolaszövetkezetben tanítási időszakban betöltött 16 éves kor felett, tanszünetben betöltött 15 éves kor felett van lehetőség dolgozni. A 18 év alatti tagok belépésekor az iskolaszövetkezet írásbeli szülői hozzájárulást kér! Az álláshoz szükséges iskolaszövetkezeti taggá válnod, tagsági szerződést kötnöd, a tagsághoz szükséges részjegyet jegyezned, amelyet első fizetésedből vonunk le, és amelyet kilépéskor visszaadunk. Ezután szerződést kötünk veled, és már válogathatsz is ajánlataink közül. Bizonyos feladatkörök esetén (pl. árufeltöltő diákmunka) szükséges lehet speciális egészségügyi alkalmasság, ezért célszerű érvényes (1 évnél nem régebbi) tüdőszűrő lelettel rendelkezned. Ha van már alkalmasságot igazoló „kiskönyved”, azt is célszerű magaddal hoznod. Ha egyik sincs, mi segítünk, megoldjuk országos orvos hálózatunkkal. Diákjaink jövedelmüket a ledolgozott hónapot követő hónap 10-én kapják meg banki átutalással.

Miért érdemes diákállást vállalnod?

Egyetemistaként, de már középiskola alatt is ismerős lehet a szituáció: olyan kiadásaid, költségeid merülnek fel, melyet szüleid már nem szeretnének, esetleg nem tudnak finanszírozni. Ilyen esetekben a diákmunkával járó önálló kereset jelentős anyagi szabadságot hoz magával, hiszen a kiszemelt ruhák, nyaralás, fesztiváljegyek elérhető közelségbe kerülnek.

A diákállás segítségével másrészt megtanulhatod pénzügyeidet felelősen kezelni, és hozzászoksz a takarékoskodás gondolatához  – nem utolsó sorban, a diákállásból származó rendszeres kereset bizonyára önbizalmadnak is lendületet ad majd: hiszen hivatalosan is felnőtté válsz!

Amiatt pedig ne aggódj, hogy a diákállást esetleg nem tudod majd összeegyeztetni a tanulmányaiddal! Már heti 20 óra, vagy hétvégi ráéréssel is jelentős összegekre tehetsz szert – iskolaszövetkezetként az a célunk, hogy a rendelkezésre álló időd figyelembe vételével olyan diákállást találjunk neked, mely anyagilag is kifizetődő, és mellette a tanulmányaidra valamint a pihenésre is marad időd.

Akkor is nagyon jó választás a diákállás, ha elsősorban a jövődet tartod szem előtt: a diákmeló segítségével többféle szerepben, különösebb elköteleződés nélkül próbálhatod ki magad. Ez pedig a karriered alakulása szempontjából is előnyös! Ha például úgy érzed, a vendéglátóipari diákállásneked találták ki, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy később is a turizmus és vendéglátás területén tanulj tovább, vagy helyezkedj el.

Végül még egy előny: amikor majd élesben keresel állást, versenyelőnyből indulsz azokkal szemben, akik nem rendelkeznek munkatapasztalattal. Legyen az akár egy egyszerű árufeltöltő diákállás, vagy recepciós állás, a diákállás vállalása hűen bizonyítja, hogy szorgalmas, felelős személyként készen álltál áldozatokat vállalni már tanulmányaid közben is.

Meggyőztünk? Keress rá a városra, ahol a diákállást vállalnád, majd add le az online jelentkezésed. Ha például a diákállást Budapesten vállalnád, írd be a város nevét a keresőbe, hogy tájékozódhass aktuális álláslehetőségeinkről. Inkább személyesen végeznéd a jelentkezést? Várunk irodáinkban!

Célunk a jövőd – Gyere, és dolgozz velünk!